Information om(Organon)

Fosamax

Pris
DKK 1293.95
Udlevering
Receptpligtig

Virkning og anvendelse

Hvad er Fosamax?

Fosamax er en tablet, der indeholder det aktive stof alendronsyre (normalt kaldet alendronat). Den tilhører en gruppe ikke-hormonelle lægemidler, som kaldes bisphosphonater. Fosamax standser det knogletab, der opstår hos kvinder, når de holder op med at menstruere, og genopbygger desuden knoglemassen. Endvidere nedsættes risikoen for hoftebrud samt brud på rygsøjlen.

Hvad anvendes Fosamax til ?

Din læge har ordineret Fosamax til behandling af din knogleskørhed (osteoporose). Det nedsætter risikoen for brud på rygsøjlen samt hoftebrud. Fosamax skal tages en gang ugentligt.

Hvad er knogleskørhed?

Knogleskørhed medfører tyndere og svagere knogler og er en almindelig sygdom hos kvinder, der er holdt op med at menstruere. Menstruationerne ophører, når æggestokkene holder op med at producere det kvindelige kønshormon østrogen, hvilket er med til at holde det kvindelige skelet sundt. Efter menstruationernes ophør forekommer der tab af knoglemassen, o g knoglerne bliver svagere. Jo tidligere en kvindes menstruation ophører, jo større er risikoen for knogleskørhed. Knogleskørhed begynder som en tavs sygdom, der normalt ikke giver symptomer. Hvis den ikke behandles, kan der opstå knoglebrud. Selvom knoglebrud normalt forårsager smerte, kan knoglebrud i rygsøjlen forblive ubemærket, indtil patienten får sammenfald i ryggen. Når man lider af knogleskørhed, kan der opstå knoglebrud selv ved almindelige, daglige aktiviteter, såsom løft eller som følge af mindre skader, der sædvanligvis ikke bevirker brud på normale knogler. Knoglebruddene opstår som regel i hoften, rygsøjlen eller håndleddet og kan medføre ikke blot smerte, men også problemer som foroverbøjet holdning (pukkelryg) og nedsat bevægelighed.

Hvordan k an knogleskørhed behandles?

Udover behandling med Fosamax kan din læge foreslå, at du ændrer din livsstil for at forbedre din tilstand: Rygestop Rygning øger sandsynligheden for tab af knoglemasse og kan dermed øge risikoen for knoglebrud. Motion Ligesom muskler behøver knogler motion for at forblive stærke og sunde. Kontakt din læge, før du begynder på et motionsprogram. Velafbalanceret kost Din læge kan rådgive dig om din kost, eller om du burde tage et kosttilskud (især kalk og D-vitamin).

Aktive indholdstoffer:

Natriumalendronattrihydrat

Anden medicin med relateret anvendelse

Hjælp andre ved at dele dine erfaringer med Fosamax

Du kan også tjekke dine symptomer

Du kan helt anonymt og trygt tjekke dine symptomer og få en indikation af, hvad symptomerne kan være tegn på.
Vi overholder EUs
GDPR-regulativer
Alle godkendte danske lægemidler
Uafhængig af kommercielle interesser
Al information samlet ét sted