Information om(Sandoz)

Alendronat "Sandoz"

Pris
DKK 56.65
Udlevering
Receptpligtig

Virkning og anvendelse

Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse eller dosering end angivet i denne information. Følg altid lægens anvisning og oplysningerne på doseringsetiketten.

Hvad er Alendronat Sandoz?

Alendronat Sandoz er en filmovertrukket tablet, der indeholder det aktive stof alendronsyre.

Hvad er alendronat?

Alendronat tilhører en gruppe ikke-hormonelle lægemidler, som kaldes bisfosfonater. Alendronat standser det knogletab, der opstår hos kvinder efter overgangsalderen, og hjælper med at genopbygge knoglemassen. Alendronat mindsker risikoen for knoglebrud i ryggen og hoften. Hvad bruges Alendronat Sandoz til? Din læge har foreskrevet Alendronat Sandoz til dig til behandling af osteoporose. Alendronat Sandoz mindsker risikoen for knoglebrud i ryggen og hoften. Alendronat Sandoz skal tages én gang om ugen.

Hvad er osteoporose?

Osteoporose er en lidelse, hvor knoglerne bliver tyndere og svækkes. Dette er almindeligt hos kvinder efter overgangsalderen. I overgangsalderen stopper æggestokkene med at danne det kvindelige kønshormon, østrogen. Østrogen har en positiv virkning på kvinders opretholdelse af knoglemassen. Manglen på østrogen medfører derfor tab af knoglemassen og svækkelse af knoglerne. Desto tidligere en kvinde kommer i overgangsalderen, desto større er risikoen for osteoporose. I den tidlige fase giver osteoporose som regel ingen symptomer. Hvis det ikke bliver behandlet, kan det resultere i knoglebrud. Selvom brud oftest medfører smerter, kan der ske brud af ryggens knogler, som ikke opdages, før de medfører tab af højde. Knoglebrud kan ske under normale hverdagsaktiviteter, såsom løft, eller fra mindre skader, som normalt ikke ville medføre brud af sunde knogler. Knoglebrud sker normalt i hoften, ryggen eller anklen og kan udover smerter også medføre betydelige problemer, såsom foroverbøjet kropsholdning (’Dowager’s hump’) og tab af bevægeevnen. Hvordan kan osteoporose behandles? Osteoporose kan behandles, og det er aldrig for sent at begynde behandlingen. Alendronat Sandoz forebygger tab af knoglemassen og hjælper til med at genopbygge den knoglemasse, du har mistet, hvormed risikoen for knoglebrud i ryggen og hofterne nedsættes. Under behandlingen med Alendronat Sandoz foreslår din læge muligvis, at du skal ændre din livsstil for at forbedre dit helbred, såsom:

Rygestop

Rygning øger tilsyneladende tabet af knoglemasse og øger derfor risikoen for knoglebrud.

Motion

Ligesom muskler, skal knogler også motioneres for at forblive stærke og sunde. Spørg din læge til råds, før du begynder på et træningsprogram.

Varieret kost

Din læge kan rådgive dig om kost og eventuelle kosttilskud (især calcium og D-vitamin).

Aktive indholdstoffer:

Natriumalendronattrihydrat

Anden medicin med relateret anvendelse

Hjælp andre ved at dele dine erfaringer med Alendronat "Sandoz"

Du kan også tjekke dine symptomer

Du kan helt anonymt og trygt tjekke dine symptomer og få en indikation af, hvad symptomerne kan være tegn på.
Vi overholder EUs
GDPR-regulativer
Alle godkendte danske lægemidler
Uafhængig af kommercielle interesser
Al information samlet ét sted