Information om(Boehringer Ingelheim)

Synjardy

Pris
DKK 1183.25
Udlevering
Receptpligtig

Virkning og anvendelse

Virkning

Synjardy indeholder de to aktive stoffer empagliflozin og metformin. Hvert stof tilhører en gruppe lægemidler kaldet “orale antidiabetika”. Disse lægemidler tages gennem munden for at behandle type 2- sukkersyge.

Hvad er type 2-sukkersyge?

Type 2-sukkersyge er en sygdom, der skyldes både gener og livsstil. Hvis du har type 2-sukkersyge, danner din bugspytkirtel ikke insulin nok til at kontrollere dit blodsukker, og din krop kan ikke udnytte sin egen insulin godt nok. Det medfører, at blodsukkeret bliver for højt, og det kan give problemer med helbredet, som f.eks. hjertesygdom, nyresygdom, blindhed og dårligt blodomløb i arme og ben.

Hvordan virker Synjardy?

Empagliflozin tilhører en gruppe lægdemidler kaldet natriumglukose co-transportør 2- (SGLT2) hæmmere. Det virker ved at blokere SGLT2-proteinet i dine nyrer. Dette medfører, at blodsukker (glukose) fjernes fra urinen. Metformin sænker blodsukkeret på en anden måde, hovedsagelig ved at hæmme produktionen af glukose i leveren. Derved sænker Synjardy sukkermængden i blodet. Dette lægemiddel kan også hjælpe med at forhindre hjertesygdom. Synjardy_Marts 2022 Anvendelse • I behandlingen af voksne patienter med type 2-sukkersyge (18 år og derover) lægges Synjardy til kost- og motionsplan, når sukkersygen ikke kan kontrolleres med metformin alene eller metformin i kombination med andre lægemidler mod sukkersyge. • Synjardy kan også bruges sammen med andre lægemidler mod diabetes – både lægemidler, der tages gennem munden, og lægemidler, der gives som indsprøjtning, herunder insulin. • Synjardy kan endvidere bruges i stedet for at tage både empagliflozin og metformin som særskilte tabletter. Hvis du bruger Synjardy, skal du stoppe med at tage de særskilte tabletter, med empagliflozin og metformin, for at undgå en overdosis. Det er vigtigt, at du fortsætter med den kost- og motionsplan, som din læge, apotekspersonalet eller sygeplejersken har anvist.

Aktive indholdstoffer:

METFORMINHYDROCHLORID
Empagliflozin

Anden medicin med relateret anvendelse

Hjælp andre ved at dele dine erfaringer med Synjardy

Du kan også tjekke dine symptomer

Du kan helt anonymt og trygt tjekke dine symptomer og få en indikation af, hvad symptomerne kan være tegn på.
Vi overholder EUs
GDPR-regulativer
Alle godkendte danske lægemidler
Uafhængig af kommercielle interesser
Al information samlet ét sted